Bagaimana hubungi kami?

Alamat Emel : rahmaniah999@gmail.com
Telefon/SMS/What Apps/We Chat : 013-642 1228

Pusat Perubatan Rahmaniah-Rawatan Islam, Perubatan Melayu, Perubatan Tradisional Dan Perubatan Alternatif dan Komplimentri Dan Program Gemblengan Ilmu Hikmah Nur Makrifah (IHNM)

Rawatan Bekam, Urut, Gemblengan Ilmu Hikmah,
Perkhidmatan pembersihan kawasan, rumah, kilang, sekolah, kedai daripada sihir dan gangguan makhluk halus. Pelaris kedai, menaikkan seri wajah, meningkatkan kerjaya, pagar daripada gangguan dan pencuri, memulihkan pesakit yang disihir dan lain-lain lagi segera konsultasi dengan kami.

Kami juga mengadakan program utuk agensi kerajaan yang berminat untuk Kursus Jangka Pendek Rawatan Islam, kursus berkaitan perubatan Islam, motivasi, program pembangunan diri.

Juga rawatan awam, massal di surau, masjid juga rawatan untuk keluarga secara tertutup secara beramai-ramai seperti rawatan gangguan keturunan saka, sial, majal dan lain-lain.

Lokasi 1 : Sungai Tangkas Kajang Selangor.
Lokasi 2 : Muar Johor
Lokasi 3 : Putrajaya dan lokasi seluruh negara pada tarikh dan bulan tertentu.

-Sila pastikan makluman dan hebahan dari kami dari semasa ke semasa jadual kunjungan kami ke seluruh negara.

-Jika anda ingin kami terus datang ke tempat anda bolehlah hubungi kami untuk menetapkan temujanji.

-Kami boleh datang terus ke rumah atau ke kedai anda yang bermasalah.

Kami tidak lagi berada di Saujana Utama. Sebarang urusan rawatan terus hubungi no telefon dalam blog rasmi ini sahaja.

Hotline / What Apss /We Chat
Ust. Ali 013-6421228

Emel rasmi : rahmaniah999@gmail.com
Emel kedua : alifsejati@yahoo.com.my

Berpengalaman mengubat. Anda mencari tempat belajar ilmu-ilmu rawatan Islam dan ilmu hikmah yang tidak bertentangan dengan agama, tiada amalan yang diada-adakan silalah belajar daripada ahli, berpengalaman dan berwibawa hubungi emel dan no telefon yang tertera.

Penting! Baca di bawah ini dahulu.

Perkhidmatan rawatan dan pembelajaran ilmu daripada kami mempunyai bayaran tertentu. Ia adalah upah atas perkhidmatan yang diberikan oleh kami kepada anda yang mana khidmat itu dilakukan secara profesional, bersungguh-sungguh, meluangkan masa sewajarnya dalam membantu pesakit dan hajat anda, menyediakan bahan rawatan, bahan pengisian keilmuan dan konsultasi profesional berdasarkan pengalaman, ilmu dan kemahiran yabg dikurnia dan dipinjamkan oleh Allah Ta'ala kepada kami. Kami juga menggunakan sepenuh masa kami untuk membantu berikhtiar memenuhi apa jua hajat dan keperluan anda. Kami juga bertolak ansur tentang kadar upah semampu anda namun kami tidak menerima pandangan anda yang berfikiran perkhidmatan rawatan dan khidmat spiritual adalah percuma sahaja. Atau sekadar mahu cuba-cuba saja, ikhlas-ikhlasan saja sedangkan anda sendiri tidak ikhlas dan memandang enteng peranan dan khidmat kami. Kami mengsyorkan anda membaca entri dalam blog kami yang telah ditubuhkan sejak lebih kurang lima tahun lalu dan terus dikemaskini dari semasa ke semasa sebagai tanda kami terus wujud dan komited dengan kerja dan tugas kami. Kami tidak pernah jemu membantu sesiapa memerlukan sehinggalah anda sendiri jemu kepada kami. Jadi dengan membaca lebih banyak entri dalam blog ini akan meningkatkan kefahaman anda tentang peranan kami dan juga kenapa bayaran tertentu dikenakan. Segala bayaran yang telah diberikan tidak akan dipulangkan walau dengan apa jua alasan. Pembayaran yg dilakukan adalah diatas persetujuan anda dan kami.Saling memahami antara kami dan anda peranan dan tanggungjawab antara kita akan memudahkan urusan kita lakukan semoga dibantu Allah. Insya Allah.

Syarat dan terma perkhidmatan

Bahawa setelah anda melakukan transfer utk apa saja perkhidmatan kami sediakan anda telah dikira bersetuju dgn syaray perkhidmatan yg kami telah tentukan.

Bayaran perkhidmatan bermaksud

Nilai ubatan

Nilai minyak dan tol perjalanan

Jumlah bayaran perkhidmatan bukanlah bermakna kami menjanjikan kesembuhan. Kesembuhan itu bergantung kpd izin Allah.

Kami hanya menyediakan perkhidmatan bukannya kesembuhan. Anda harus fahami betul2 syarat perkhidmatan kami.

Tiada pulangan wang selepas perkhidmatan diberikan jika kesembuhan tdk berlaku.

Apapun alhamdulillah byk kes yg kami tangani itu sembuh namun kesembuhan tdk termasuk dlm syarat bayaran perkhidmatan.

Kadar bayaran perkhidmatan dpt di rendahkan lagi mengikut budi bicara kami dan pernyataan ini hanyalah utk makluman pembaca yg ingin perkhidmatan kami.

Pernyataan dlm kenyataan di atas terpakai dan berlaku apabila anda membuat transfer bayaran. Transfer bayaran sbg tanda bersetuju dgn syarat perkhidmatan kami yg telah ditentukan.
Sabtu, 20 Ogos 2011

Gangguan Jin dan Sihir berterusan di bulan Ramadan

Salam sejahtera. Dalam bulan Ramadan Yang Mulia ini, saya bercadang mahu berehat sahaja daripada sebarang aktiviti merawat. Namun panggilan telefon dan cerita daripada pesakit membuatkan saya bersemangat hendak membantu. Dan kini sudah ada beberapa kes saya uruskan yang melibatkan rasukan dan sihir berulang. Semalam, saya menerima 1 panggilan daripada seorang ibu dari Kuala Lumpur.

Saya sudah berada di kampung bagi menyambut 10 hari terakhir Ramadan meminta si ibu untuk dating berjumpa saya selepas raya sahaja. Tetapi apabila si ibu terus sahaja menceritakan perihal anaknya yang bukan sahaja tidak mahu solat langsung malah suka memaki hamun Allah Ta'ala di atas beberapa takdir kehidupan yang tidka boleh diterimanya. Sementelah pula si anak suka membeli dan memakai pakaian berwarna merah dan hitam sahaja. Selepas tamat SPM, si anak terus duduk di rumah dan mengasingkan diri daripada lingkaran sosialnya. Malahan dengan saudaranya sendiri pun dia bersikap pasif dan defensif. Ini membuatkan si ibu berasa bimbang. Apabila saya cuba merisik dengan lebih dalam lagi sejarah si anak ini, si ibu menceritakan asalnya dahulu dia bersekolah agama. Rajin solat, mengaji dan ada ramai kawan-kawan. Entah mengapa prestasinya merosot sehinggakan dia gagal mengurus emoisnya sendiri sehingga tidak mahu hadir ke sekolah. Terpaksalah si ibu membuat keputusan 'menukar' aliran sekolahnya daripada sekolah agama ke sekolah kebangsaan.

Di sekolah kebangsaan sikapnya masih tidak berubah juga. Malahan makin teruk dengan sikap pendiam dan antisosialnya. Namun seperkara yang menarik perhatian saya, si anak ini suka bermain facebook. Sejak dari sekolah agama dia mengenali facebook dan itulah yang dihadapnya siang malam sampai dia bertukar sekolah dan selepas SPM. Selepas SPM, dia cuba memohon matrikulasi namun dia gagal mendapat tempat. Sudahnya si anak ini mengamuklah depan ibunya. Bukan marahkan ibunya tetapi marahkan Allah Ta'ala. Katanya tak guna dia bersolat mengaji belajar agama tetapi dia gagal mendapat apa yang dia cita-citakan. Si ibu cuba menasihati memujuk anaknnya tetapi gagal. Dari sehari ke sehari anaknya bersikap lagi tertutup dan pendiam hanya mengadap facebook sepanjang harinya. Saya kata kepada ibunya, kalau begitu dia bukan tak ada kawan, dia sudah tentu ramai kawan dalam facebook itu tetapi kawan di alam maya tanpa hubungan sosial yang melibatkan reality dan pancaindera yang zahir. Si ibu mula sebak apabila acapkali dia mengatakan anaknya kerap memaki hamun Allah ta'ala. Saya hanya mampu beristighfar sambil merenung jauh ke dalam diri saya. Si ibu bersungguh memohon saya dating ke rumahnya.

Sekarang anaknya mengidap obesity akibat bergantung kepada ubat sakit jiwa yang dibekalkan oleh hospital. Itulah diagnosis meeka. Mungkin kecelaruan tingkah laku dsb. Saya melihat ini sebagai suatu bentuk ujian dan kiffarah Allah. Ingat muda lagi tak boleh dapat kiffarah kah?Kalau Allah nak bagi kiffarah atas kesalahan kita, pada usia bila pun dia boleh bagi dalam berbagai bentuk. Gelisah, resah tak tenang-inilah yang dikatakan oleh ibunya kepada saya, acapkali tentang anaknya. Saya berada jauh di Kedah, saya hanya mampu mendoakan sahaja. Kalau dalam kaedah rawatan saya, remaja ini perlu kita beradap dengannya. Tetapi ibunya menyatakan anaknya tidak mahu jumpa sesiapa pun yang tidak dikenalinya. Ustazkah, muallijkah, perawat Islamkah, bomohkah semua dia tak mau jumpa. Melainkan, kata ibunya, saya dating kerumah mereka tanpa pengatahuan anaknya dan terus rawat anaknya bila terserempak. Dalam kaedah saya remaja ini pertama perlu diberi air pelembut hati supaya dia dengar cakap kita. Bukan susah pun nak buat, bacakan saja Yassin niat Allah lembuatkan hatinya. Kedua, kita pujuk dia bersembang dengan kita. Yakinkan dia sebab manusia ini makhluk sosial, sejauh manapun dia mahu mengasingkan diri dia akan tertarik juga untuk melakukan hubungan sosial dan komunikasi dengan orang lain jika kena cara dan masanya. Ketiga, kita cuba berikan galakan kepadanya agar dia bercakap apa sahaja terutama apakah yang dia inginkan dalam hidup ini dan apakah yang paling disukainya dan paling dibencinya. Dengar sahaja dia bercakap dahulu. Sambut apa yang dia cakap dengan kata-kata dorongan, ransangan, persetujuan dan empatik.

Jangan sesekali menguasainya terlebih dahulu. Biasanya dalam sela-sela masa ini kita dapat kesan apakah kondisinya itu disebabkan gangguan mental jiwa yang semata-mata gangguan jiwa atau pun gangguan jiwa yang disebabkan oleh gangguan jin dan makhluk halus. Saya merenung keluar jendela, sambil menghela nafas panjang menyebut nama Allah yang Maha Agung…
Dalam kes rasukan dan sihir yang dibawa kepada saya, saya dapat membuat keputusan begini. Gangguan jin tidak berhenti walaupun di bulan Ramadan. Apa yang disabdakan nabi merujuk syaitan bukannya jin.
Saya mendapat pengajaran bahawa dalam kes sihir berulang bukan sahaja pesakit harus dibersihkan malah juga kediamannya. Rawatan sihir berulang perlu ditumpukan agak lebih lama, lebih banyak doa perlu dibacakan dan rawat rehat rawat rehat kena diamalkan bagi melihat perkembangan pesakit. Ada pesakit yang bila jumpa perawat hilang sakitnya. Sama dengan saya, pesakit ini pun apabila naik sahaja tangga ke rumah saya, sakitnya terus hilang. Sakit yang mencucuk pedih dan segala macam rasa sakit pada lengan tangan dan kedua belah kakinya bagai terangkat pergi. Dan itulah diadukannya kepada saya….sudah jenuh dia berubat…namun kes it uterus berulang…bersambung

Tiada ulasan:

Catat Ulasan