Bagaimana hubungi kami?

Alamat Emel : rahmaniah999@gmail.com
Telefon/SMS/What Apps/We Chat : 013-642 1228

Pusat Perubatan Rahmaniah-Rawatan Islam, Perubatan Melayu, Perubatan Tradisional Dan Perubatan Alternatif dan Komplimentri Dan Program Gemblengan Ilmu Hikmah Nur Makrifah (IHNM)

Rawatan Bekam, Urut, Gemblengan Ilmu Hikmah,
Perkhidmatan pembersihan kawasan, rumah, kilang, sekolah, kedai daripada sihir dan gangguan makhluk halus. Pelaris kedai, menaikkan seri wajah, meningkatkan kerjaya, pagar daripada gangguan dan pencuri, memulihkan pesakit yang disihir dan lain-lain lagi segera konsultasi dengan kami.

Kami juga mengadakan program utuk agensi kerajaan yang berminat untuk Kursus Jangka Pendek Rawatan Islam, kursus berkaitan perubatan Islam, motivasi, program pembangunan diri.

Juga rawatan awam, massal di surau, masjid juga rawatan untuk keluarga secara tertutup secara beramai-ramai seperti rawatan gangguan keturunan saka, sial, majal dan lain-lain.

Lokasi 1 : Sungai Tangkas Kajang Selangor.
Lokasi 2 : Muar Johor
Lokasi 3 : Putrajaya dan lokasi seluruh negara pada tarikh dan bulan tertentu.

-Sila pastikan makluman dan hebahan dari kami dari semasa ke semasa jadual kunjungan kami ke seluruh negara.

-Jika anda ingin kami terus datang ke tempat anda bolehlah hubungi kami untuk menetapkan temujanji.

-Kami boleh datang terus ke rumah atau ke kedai anda yang bermasalah.

Kami tidak lagi berada di Saujana Utama. Sebarang urusan rawatan terus hubungi no telefon dalam blog rasmi ini sahaja.

Hotline / What Apss /We Chat
Ust. Ali 013-6421228

Emel rasmi : rahmaniah999@gmail.com
Emel kedua : alifsejati@yahoo.com.my

Berpengalaman mengubat. Anda mencari tempat belajar ilmu-ilmu rawatan Islam dan ilmu hikmah yang tidak bertentangan dengan agama, tiada amalan yang diada-adakan silalah belajar daripada ahli, berpengalaman dan berwibawa hubungi emel dan no telefon yang tertera.

Penting! Baca di bawah ini dahulu.

Perkhidmatan rawatan dan pembelajaran ilmu daripada kami mempunyai bayaran tertentu. Ia adalah upah atas perkhidmatan yang diberikan oleh kami kepada anda yang mana khidmat itu dilakukan secara profesional, bersungguh-sungguh, meluangkan masa sewajarnya dalam membantu pesakit dan hajat anda, menyediakan bahan rawatan, bahan pengisian keilmuan dan konsultasi profesional berdasarkan pengalaman, ilmu dan kemahiran yabg dikurnia dan dipinjamkan oleh Allah Ta'ala kepada kami. Kami juga menggunakan sepenuh masa kami untuk membantu berikhtiar memenuhi apa jua hajat dan keperluan anda. Kami juga bertolak ansur tentang kadar upah semampu anda namun kami tidak menerima pandangan anda yang berfikiran perkhidmatan rawatan dan khidmat spiritual adalah percuma sahaja. Atau sekadar mahu cuba-cuba saja, ikhlas-ikhlasan saja sedangkan anda sendiri tidak ikhlas dan memandang enteng peranan dan khidmat kami. Kami mengsyorkan anda membaca entri dalam blog kami yang telah ditubuhkan sejak lebih kurang lima tahun lalu dan terus dikemaskini dari semasa ke semasa sebagai tanda kami terus wujud dan komited dengan kerja dan tugas kami. Kami tidak pernah jemu membantu sesiapa memerlukan sehinggalah anda sendiri jemu kepada kami. Jadi dengan membaca lebih banyak entri dalam blog ini akan meningkatkan kefahaman anda tentang peranan kami dan juga kenapa bayaran tertentu dikenakan. Segala bayaran yang telah diberikan tidak akan dipulangkan walau dengan apa jua alasan. Pembayaran yg dilakukan adalah diatas persetujuan anda dan kami.Saling memahami antara kami dan anda peranan dan tanggungjawab antara kita akan memudahkan urusan kita lakukan semoga dibantu Allah. Insya Allah.

Syarat dan terma perkhidmatan

Bahawa setelah anda melakukan transfer utk apa saja perkhidmatan kami sediakan anda telah dikira bersetuju dgn syaray perkhidmatan yg kami telah tentukan.

Bayaran perkhidmatan bermaksud

Nilai ubatan

Nilai minyak dan tol perjalanan

Jumlah bayaran perkhidmatan bukanlah bermakna kami menjanjikan kesembuhan. Kesembuhan itu bergantung kpd izin Allah.

Kami hanya menyediakan perkhidmatan bukannya kesembuhan. Anda harus fahami betul2 syarat perkhidmatan kami.

Tiada pulangan wang selepas perkhidmatan diberikan jika kesembuhan tdk berlaku.

Apapun alhamdulillah byk kes yg kami tangani itu sembuh namun kesembuhan tdk termasuk dlm syarat bayaran perkhidmatan.

Kadar bayaran perkhidmatan dpt di rendahkan lagi mengikut budi bicara kami dan pernyataan ini hanyalah utk makluman pembaca yg ingin perkhidmatan kami.

Pernyataan dlm kenyataan di atas terpakai dan berlaku apabila anda membuat transfer bayaran. Transfer bayaran sbg tanda bersetuju dgn syarat perkhidmatan kami yg telah ditentukan.
Jumaat, 10 Jun 2011

Infaq di Jalan Allah

Allah berfirman dalam Surah  Al Baqarah  Ayat ke-245.

”Siapa yang memberi pinjaman kepada Allah, pinjaman yang baik (menafkahkan hartanya di jalan Allah maka Allah akan melipatgandakan gandakan pembayaran kepadanya dengan lipat ganda yang banyak. Dan Allah menyempitkan dan melapangkan (rezeki) dan kepada-Nya-lah kamu dikembalikan.”

Kata “Meminjamkan” disini adalah istilah ungkapan untuk menafkahkan harta di jalan Allah. Bukan Allah yang meminjam kepada kita atau Allah meminjam harta kita. Allah Maha Kaya, bahkan Allahlah yang melampangkan dan menyempitkan rezeki kepada kita atau kepada mereka yang di kehendakiNya. Menafkah harta di jalan Allah dapat diringkas fahamkan sebagaimana berikut:

1.Membayar zakat
2. Bersedeqah dan menderma
3. Menuntut ilmu

Berdasarkan 3 item contoh di atas, perkara 1 ialah wajib manakala 2 dan 3 menurut keadaan. Perkara 1 mengikut masa yang tetap biasanya. Manakala perkara 2 dan 3 menurut keadaan mana yang lebih penting. Misalnya jika keadaan kita sekarang jahil, maka wajiblah menuntut ilmu. Tanda seseorang jahil itu menerima hidayah Allah dan Allah berkehendak menganugerahkan kepadaNya ilmu pengatahuan maka Allah membuka hatinya untuk tergerak mencari ilmu pengetahuan. Makanya dia menyedari kekurangan dirinya maka -dicarilah ilmu tidak kira ilmu apa-apapun.

"Allah akan mengangkat orang-orang yang beriman yang mempunyai ilmu diantara kamu dengan beberapa derajat"(QS.Al-Mujadallah : 11)

Dalam pencarian dan pembelajaran ilmu itu, murid akan berdepan dengan keperluan menggunakan sebahagian harta atau harta di tangan  atau harta simpanan untuk tujuan biaya belajar. Banyak umat Islam menyedari dirinya jahil tetapi amat bakhil untuk mengeluarkan infaq untuk dirinya sendiri untuk menuntut ilmu pengetahuan. Malah ada beranggapan kalau ilmu agama dan kerohanian tidak menggunakan wang hanya ikhlas-ikhlasan bertemu tuan guru. Makna ikhlas telah dipesongkan oleh sifat bakhil yang tumbuh dalam jiwa.
Sifat bakhil sangat merugikan dan antara keburukannya ialah:

1.Dibenci Allah. Kebencian Allah adalah sebab kepada kesempitan dan kesusahan, resah hati, gelisah dan rasa diri tidak berguna.

2.Sifat bakhil bukan sifat mukmin dan menafikan kesempurnaan iman.

3.Menampilkan suatu kebodohan. Tabiat manusia berasa benci dan jijik kepada orang bakhil dan kikir. Ini adalah bukti semula jadi kejinya sifat bakhil. Oleh itu, orang yang sanggup bersifat bakhil adalah suatu kebodohan.

4.Orang bakhil dibenci dan dikeji manusia, terutama di kalangan ahli ilmu dan mereka yang berakhlak mulia. Bahkan orang bakhil juga tidak disukai di kalangan mereka sendiri.

5.Dengan memerhatikan keadaan dan kehidupan orang bakhil, dapat disimpulkan yang sifat itu tiada kebaikannya. Cuma yang ada hanya keburukan, kedukaan dan kesusahan yang mengakhiri hidupnya.

6.Orang tua-tua mengungkapkan: "Kikir itu pada hakikatnya adalah fakir sekalipun banyak harta simpanannya dan pemurah itu pada hakikatnya kaya walaupun ia tidak berpunya."

7.Orang bakhil menjadi bahan cemuhan sewaktu hidupnya, bahkan selepas kematiannya. Harta yang disimpan tanpa dibelanjakan itu akan ditinggalkan. Sehinggakan mereka yang berhak mendapatnya tidak akan memujinya, tetapi akan menyumpah dan mencemuhnya. Malangnya nasib orang bakhil, di dunia dicela, di akhirat diseksa.

8.Orang bakhil biasanya akan sedar mengenai akibat buruk dan kebodohannya, bahkan kerugiannya apabila ajalnya hampir. Pada waktu itu, dia cuba menebus kebodohannya yang lalu dengan mewasiatkan harta ditinggalkan untuk derma amal kebajikan. Tetapi mungkin ahli keluarganya tidak akan mengendahkannya.

9.Orang bakhil akan diseksa di akhirat, iaitu dengan dikalungi lehernya semua barang yang dia kikir. Dahinya dan belakangnya akan dibakar dengan emas dan perak yang disimpan tanpa dikeluarkan pada jalan Allah.

10.Sifat bakhil kerana takutkan kefakiran dan kemiskinan adalah tipu daya syaitan yang menjanjikan kekayaan, sedangkan pada hakikatnya bakhil itu adalah kemiskinan.

Jadi elakkanlah kita bersikap bakhil untuk mencari ilmu pengetahuan. Sebenarnya kesedaran dan semangat untuk mengeluarkan biaya untuk belajar adalah permulaan hidayah dan perubahan ke arah hidup lebih baik.

Sesiapa yang melalui jalan ke arah menuntut ilmu maka ALLAH mudahkan untuknya jalan ke syurga-Hadis Riwayat Muslim-.
Dari Mu’awiyah bin Abi Sufyan radhiallahu ‘anhu dia berkata, “Aku mendengar Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, barangsiapa yang Allah kehendaki baginya kebaikan maka Dia akan memahamkan baginya agama (Islam).” (HR Bukhari )

Imam Nawawi berkata, “Hadits ini menunjukkan keutamaan ilmu (agama) dan keutamaan mempelajarinya, serta anjuran untuk menuntut ilmu.”

Imam Ibnu Hajar Asqalaani berkata, “Dalam hadits ini terdapat keterangan yang jelas tentang keutamaan orang-orang yang berilmu di atas semua manusia, dan keutamaan mempelajari ilmu agama di atas ilmu-ilmu lainnya.”

Mutiara hikmah yang dapat kita petik dari hadits ini adalah:
  1. Ilmu yang disebutkan keutamaannya dan dipuji oleh Allah Ta’ala dan Rasul-Nya adalah ilmu agama.
  2. Salah satu ciri utama orang yang akan mendapatkan taufik dan kebaikan dari Allah Ta’ala  adalah dengan orang tersebut berusaha mempelajari dan memahami petunjuk Allah Ta’ala dan Rasul-Nya shallallahu ‘alaihi wa sallam dalam agama Islam.
  3. Orang yang tidak memiliki keinginan untuk mempelajari ilmu agama akan terhalangi untuk mendapatkan kebaikan dari Allah Ta’ala.
  4. Yang dimaksud dengan pemahaman agama dalam hadits ini adalah ilmu atau pengetahuan tentang hukum-hukum agama yang mewariskan amalan shaleh, karena ilmu yang tidak dibarengi dengan amalan shaleh bukanlah merupakan ciri kebaikan.
  5. Memahami petunjuk Allah Ta’ala dan Rasul-Nya shallallahu ‘alaihi wa sallam dengan benar merupakan penuntun bagi manusia untuk mencapai derajat takwa kepada Allah Ta’ala.
  6. Pemahaman yang benar tentang agama Islam hanyalah bersumber dari Allah semata, oleh karena itu hendaknya seorang muslim disamping giat menuntut ilmu, selalu berdoa dan meminta pertolongan kepada Allah Ta’ala agar dianugerahkan pemahaman yang benar dalam agama.
Jadi menuntut ilmu memerlukan calon murid mengeluarkan harta sebagai suatu infaq di jalan Allah kerana dengan ilmu kita dapat menjadi hamba Allah yang bertaqwa berjaya dan bahagia dunia dan akhirat. Infaq juga membersihkan harta, membersihkan diri daripada di cap sebagai bakhil, seperti Qarun yang menyimpan hartanya menimbun hartanya yang akhirnya hartanya itu tidak dapat memberi manfaat selepas kematiannya. Sedangkan ilmu itu memberi manfaat menjadi buah amal, infaq itu menjadi buah kebajikan yang terus bercambah dan merebak banyak yang mana hanya Allah sahaja yang tahu betapa banyaknya ia.

Jadi bagi calon murid yang berganggapan belajar ilmu agama dan ilmu hikmah tidak perlu mengeluarkan biaya salah sama sekali. Menganggap bahawa rugi mengeluarkan simpanan wang untuk membiayai pembelajaran ilmu akhirat adalah sifat bakhil yang ditegah dan sifat syaitan amat takut apabila insan sentiasa berada di jalan menuntut ilmu. Sedangkan mengeluarkan biaya untuk belajar ilmu dunia boleh pula. Janganlah kerana kita menuntut ilmu dunia dan akhirat kerana untuk mendapatkan imbalan dunia sahaja fikirkanlah untuk bekalan lebih jauh.

Yakinlah, tiada ruginya harta yang diinfaqkan ke jalan Allah khususnya untuk mempelajari ilmu pengatahuan, setitis ilmu Allah yang maha luas di titipkan sebagai suatu nikmat daripada sifat Maha Pemurah dan Pengasih Allah terhadap insan.

Bersediakah kita?

Salam jumaat yang penuh rahmat dan barokah semoga meraih kedamaian hati dan kejayaan hidup. Insya allah saya doakan!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan